dimarts, 3 d’abril del 2012

TIPUS DE PRUNES:
Sabem que les prunes han madurat pel perfum especial que desprenen. Podem trobar-les en el mercat des de finals d’abril fins a setembre. En funció del color de la seva pell, les prunes poden classificar-se en:

-Prunes grogues: pruna de sabor àcid i de suc abundant.
-Prunes vermelles: aquestes prunes tenen un sabor més dolç que les grogues.
-Prunes negres: la seva pell és blavosa. Són les ideals per a coure.
-Prunes verdes: són les prunes Claudia, característiques pel seu sabor tan dolç.

CARACTERÍTIQUES DE LA PRUNA:
-Forma: és una drupa arrodonida amb un os que conté dues llavors al seu interior que perden la facultat de germinar al cap d’un mes.
-Grandària i pes: els calibres més comuns de les prunes oscil·len entre els 35 i els 55 mil·límetres. El seu diàmetre aproximat és d’uns 7 centímetres i un pes de 65 grams.
-Sabor: la pell i la polpa tenen un color uniforme i intens, que en funció de la varietat serà groc, verd o vermell violeta.
-Color: depenent de la varietat de pruna hi ha sabors que recorden a la maduixa entre àcids i dolços o sabors més perfumats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada