TIPUS DE PRUNES:
Sabem que les prunes han
madurat pel perfum especial que desprenen. Podem trobar-les en el mercat
des de finals d’abril fins a setembre. En funció del color de la seva
pell, les prunes poden classificar-se en:
-Prunes grogues: pruna de
sabor àcid i de suc abundant.
-Prunes vermelles: aquestes prunes tenen un sabor més
dolç que les grogues.
-Prunes negres: la seva pell és blavosa. Són les ideals
per a coure.
-Prunes verdes: són les prunes Claudia,
característiques pel seu sabor tan dolç.
CARACTERÍTIQUES DE LA PRUNA:
-Forma: és una drupa arrodonida amb un os que conté
dues llavors al seu interior que perden la facultat de germinar al cap
d’un mes.
-Grandària i pes: els calibres més comuns de les prunes oscil·len entre els 35 i els 55 mil·límetres. El seu diàmetre aproximat és d’uns 7 centímetres i un pes de 65 grams.
-Sabor: la pell i la polpa tenen un color uniforme i intens, que en funció de la varietat serà groc, verd o vermell violeta.
-Color: depenent de la varietat de pruna hi ha sabors que recorden a la maduixa entre àcids i dolços o sabors més perfumats.
-Grandària i pes: els calibres més comuns de les prunes oscil·len entre els 35 i els 55 mil·límetres. El seu diàmetre aproximat és d’uns 7 centímetres i un pes de 65 grams.
-Sabor: la pell i la polpa tenen un color uniforme i intens, que en funció de la varietat serà groc, verd o vermell violeta.
-Color: depenent de la varietat de pruna hi ha sabors que recorden a la maduixa entre àcids i dolços o sabors més perfumats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada