dimarts, 3 d’abril del 2012

LES FRUITES UNA A UNA

Albrecoc: És d'origen asiatic, pot menjar-se cru i en forma de confitura.
Aranja: Fruita cítrica originaria de les Antilles de gust àcid. Es molt rica en vitamina C.
Plàtan: Gran valor alimentari, ric en sucres. Sol ser recol·lectada encara verda.
Caqui: Originari de la Xina i el Japó. Té propietats antianèmiques.
Coco: D'origen asiàtic. La part liquida es una veguda refrescant. La polpa es menja crua i
s'aprofita per fer conserves.
Codony: És originari de l'Iran i del Turquestan. Sol menjar-se amb forma d confitura solida
(codonyac). Es veneficios per el fetge.
Figa: Fruita típicament Mediterrània. Aliment tonic i energètic.
Llimona: Fruita àcida, utilitzada en vegudes refrescants. Es molt rica en vitamina C.
Maduixa: Fruita carnosa i aromatica. Es refrescant i depurativa.
Magrana: Es de conreu molt antic. Té propietats tònico-cardíaques.
Mandarina: Originaria de la Xina. Es un cítric dolç.
Meló: És d'origen asiàtic. N'hi ha de moltes varietats.
Mora: Fruit de l'esbarzer. Es menja crua o amb confitura.
Nespra: Originària de la Xina. És conreada en zones temperades i càlides d'Àsia, Europa
i Amèrica.
Pera: Una exel·lent antianèmic. Rica en sals minerals i vitamines.
Pinya tropical: Fruit originari d'Amèrica del sud. Es de gust agredolç.
Poma: Es menja fresca o en xarop.
Pruna: Es d'origen Caucasià. Es consumida crua, asecada i en conserva. N'hi ha de
moltes varietats.
Raïm: Fruita Mediterrània, de sep o de parra, de la qual es fa vi. N'hi ha de moltes
varietats. D'alguna d'aquestes varietats se'n fan pansses.
Taronja: Originaria del sud-oest d'Àsia. De sabor dolç o agredolç.
Xirimoia: Originaria del Andes Equatorials. D'olor i gust exquisits. Rica en sucres i fòsfor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada